Het Kijk! stappen plan

  1. Was uw handen.

U wilt er zeker van zijn dat er niet per ongeluk stofdeeltjes, bacteriën of make-up restjes op uw lens komen, aangezien die uw ogen kunnen irriteren. Gebruik ook voldoende zeep zonder vocht inbrengende middelen of parfum erin. Spoel uw handen goed af en droog ze. Dit is dus om te voorkomen dat er ongewenste zaken in uw ogen terechtkomen.

 

  1. Begin altijd met hetzelfde oog.

Uw contactlenzen zijn specifiek aangemeten voor elk oog, links of rechts. Aangezien uw contactlenzen er in uw lenzenhouder precies hetzelfde uitzien, helpt het als u met uw rechteroog begint. Als u uw contactlenzen elke keer op dezelfde manier inzet, onthoudt u beter welke lens in welk oog hoort.

 

  1. Pak de lens voorzichtig uit de lenzenhouder met de wijsvinger.

Zet de lens op uw wijsvinger. Bekijk uw lenscontactlens-verkeerd. Is uw lens een kommetje dan zit de lens goed. Is uw lens een diepbord dat zit uw lens omgekeerd. Breng eventueel een extra druppelvloeistof aan op de lens als de lens droog aan voelt.

 

  1. Houd uw ooglid omhoog en zet uw contactlens erin.

contactlensrealPak met de lenshand met de middelvinger uw onderste ooglid vast. Pak met uw vrije hand uw bovenste ooglid vast. Breng uw wijsvinger naar uw oog met de lens en plaats de lens up uw oog. Een zachte lens positioneert zich vanzelf.

 

  1. Knipper met uw ogen, kijk naar u zelf met een glimlach.

Knipper met uw ogen en kijk in de spiegel. Als alles goed voelt en er goed mee ziet, bent u klaar. Kijk! was dat geen makkie!